מהם ההבדלים בייצור משחק קופסה בישראל ובסין?

בשעה טובה! ברוכים הבאים לעולם השמח של פיתוח והפקת משחק קופסה.
פיתוח משחק קופסה הוא תהליך והוא דרך נהדרת שמוציאה לאור את הפנימיות של היוצר/ת והופכת אותו/ה לחלק מקהילת מפתחי משחקי הקופסה.
תהליך פיתוח משחק קופסה הינו ארוך וברוב המקרים נמשך הרבה יותר מהיריון...
במאמר הזה אני אשתף אתכם/ן בידע שצברתי בתור יוצרת משחקי קופסה וכמי שייצרה הרבה מאוד משחקים וקופסאות, ועדיין מייצרת (עבורי ועבור יוצרים אחרים, מוסדות וארגונים) משחקי קופסה בישראל ובסין.
שלכם, מיכל לאופר.

 
ייצור משחקי קופסה בישראל וסין יתרונות וחסרונות
ייצור בישראל.
יתרונות וחסרונות:
  • כחול לבן - לייצר בארץ שלנו! לתת פרנסה לאזרחי מדינת ישראל, לתמוך בכלכלה, במשק ובייצור בשוק המקומי ולהתגאות בכחול לבן!
  • מהירות תגובה -  התהליך מהיר. מקבלת הקבצים בבית דפוס עד הייצור זה אפס זמן ואפשר תוך שבוע-שבועיים לאחוז את המשחקים ביד. איזה כיף! וכמה שאנחנו לא אוהבים לדחות סיפוקים...
  •  תנאי תשלום גמישים - לטוב ולרע, ישראל שלנו זו ישראל. כמו שלעתים זה מעצבן אותנו, הפעם זה יכול להיות לנו לטובה.  ישנה גמישות בתנאי התשלום לבית הדפוס, לעיתים עד כדי מספר תשלומים ואף תשלומים רחוקים בסגנון שוטף 30, שוטף 60 ושוטף 90.... יש פעמים שבית הדפוס ייבקש מקדמה על חלק מהסכום אבל את יתרת ורוב התשלום עבור המשחקים, ניתן לפרוס למספר תשלומים, וכך להקל על התזרים הכספי שלנו. למעשה, אפילו ייתכן מצב מעולה שכזה, שאנחנו נקבל את המשחקים, נתחיל למכור אותם ולמעשה ליצור הכנסות מהמכירה, כשעדיין לא כל הכספים שולמו לבית דפוס וזה מאוד מקל כלכלית על התהליך. במידה ויש לכם/ן את הכסף בכיס לייצור - מה טוב והכי טוב! אבל אם אתם/ןלחוצים בכסף זה פתרון נהדר.
  • אפשרות משיכה מלאי חלקי עוד במהלך תהליך הייצור - קשה כל כך להתאפק ולראות את התוצאה הסופית! וממש ממש בוער להתחיל את תהליך השיווק והמכירה כי אנחנו סופר מתרגשים!/ות אז איזה כיף שגם אם ייצרנו 1,000 משחקים יש לנו אפשרות, במקום להמתין בחוסר סבלנות, לתום תהליך הייצור, למשוך מהמלאי משחקים ולהתחיל, לשווק, לצלם, לשלוח מיילים,להעלות לרשתות החברתיות וסתם לחבק ולהיות שמחים בלידת התינוק.
  • שליטה על תהליך הייצור, הגעה לבית הדפוס  -  הכל קורה פה. הכל מקומי.  אז וואלה, תפאדל! אפשר להגיע לבית דפוס, לבדוק, להתבונן ולהשגיח מקרוב על תהליך הייצור, לבדוק העתקי שמש, צבעים, איכות וצבעוניות הההדפסה ואם יש טעות אפשר, ממש ותרתי משמע לעצור את המכונות ואת הייצור,לתקן ולשוב מחדש.
  • איכות פחות טובה ביחס למחיר -  ניתן לייצר הכל בבתי הדפוס הנפלאים שלנו, אבל, לאיכות יש מחיר. אז נכון, ניתן לייצר איכות מעולה אבל המחיר יהיה בהתאם. 
  •  ייצור כמויות קטנות - ניתן לייצר בישראל כמויות קטנות של משחקים, אפילו 100 יחידות או 300, 500 וכיוב.. אה מה מה, המחיר יהיה בהתאם.  
ייצור בסין:
יתרונות וחסרונות.
  • תנאי תשלום במזומן -  כשמייצרים בסין נפרדים מהכסף מהר. עם החתימה על הזמנת הייצור. נהוג לשלם מראש כשליש עד 50% משווי העסקה ועם סיום הייצור, קבלת "הוכחת" ייצור ומשלוח לכיוון הנמל, משלמים בדרך כלל את יתרת הכסף. כלומר, עוד טרם המשחקים הגיעו לארץ הקודש,  בכסף שלכם כבר אוכלים אורז בסין...
  • מחיר כפוף לשער הדולר -  המחיר הוא משתנה. כפוף לשער הדולר. זה יכול להיות יתרון וזה יכול להיות  חסרון.תלויי בתקופה ובתנודות בשוק מטבע החוץ. בכל מקרה, המחיר יכול מעט להשתנות ולכך עליכם/ן להיות מודעים/ות.
  •  איכות מעולה ביחס למחיר (עיטוף לעומת קיפול) -  יש מספר אפשרויות של הדפסת וייצור משחקי קופסה כשהבולטת ביניהם הן  מכסה + קופסה. בתהליך של עיטוף או של קיפול (יש גם אופצייה להדפסה על גיליון אחד ואז זה לא מכסה קופסה אלה קיפול גדול, אישית אני לא מחבבת את השיטה הזו ולכן אף פעם לא השתמשתי בה).  בסין תהליך העיטוף הוא זול וזו דרך נהדרת לייצור משחקים יפים, מכובדים ואיכותיים. בארץ כאמור, תהליך העיטוף הינו יקר מאוד ולכן, כשמייצרים בארץ משחקים למכירה מייצרים בקיפול.
  • זמן תגובה איטי, כ -3 חודשים (לפחות) עד ההדפסה - הריחוק הגאוגרפי גורם לתהליך ההפקה, הייצור והמשלוח להיות ממש ארוך, בשלב הראשון שולחים לבית הדפוס את הקבצים במייל אבל כשמגיע שלב העתק השמש/ או שלב הדוגמאות חובה לקבל עותק פיזי של אחד מהם ופה יש משמעות למרחק כי המשלוחים גם אם הם אוויריים וזריזים, לוקחים זמן - לעתים הלוך ושוב שכזה נמשך מספר שבועות (כשבישראל זה צ'יק צ'ק - נגעת נסעת...). כמו כן, לאחר שמסיימים את תהליך הייצור ובשאיפה שהשליטה  שלנו בתהליך מלאה, והכל עובד מושלם, שולחים את המשחקים לנמל, מחכים לאנייה שתצא לישראל והדבר לוקח זמן. בים לפחות חודש חודש וחצי.  אז ממתינים וממתינים.... ונקווה שלא יהיו שביתות בנמל... אגב נכון לרגעי כתיבת המאמר, 15.11.21, בעקבות הקורונה, מחירי השילוח עלו פי 6! והדבר טרף ושינה את כללי המשחק של עולם הייבוא.
  •  תרבות, ידע ושליטה - אני ממליצה לא לעבוד בשלב הראשון ישירות עם מפעל אלה עם מפיק מקומי שכן יש פה ידע מקצועי רב והבדלי תרבויות ומרחק ולא כדאי לנחול אכזבות.
  •  מכון תקנים - כשמייצרים בסין/בחו"ל יש לעבור, בחלק מהמקרים, תלויי בנהלים, בחוקים  ובהנחיות המשתנות תדיר.... תהליך של בדיקה במכון התקנים. כשמייצרים בישראל לא נדרשים לכך משום שכל מה שכבר נכנס למדינתנו הקטנטונת, לכאורה, כבר עבר תקן.
  • אריזה בארגזים טובים! - איזה כיף, כשמייצרים בסין, האם נוהגים לארוז בארגזים ממש ממש טובים! (תבקשו ותשאלו) משום שיש למשחקים דרך ארוכה לעבור עד שיגיעו אליכם. ניתן להמשיך לאחסן אצלכם במחסן, בביטחה את המשחקים בארגזים הללו ואף להשתמש בהם למשלוחים ולצרכים שלכם.
  •  הארגזים מונחים על  משטחים - שזה נהדר, כי כשאתם מאחסנים במחסן תמיד כדאי לחשוב על המקרה הכי גרוע שתייהיה הצפה או עכברים או כל מיני חולרות אחרות...תאמינו לי הכל הכל הכל מניסיון....
  •  ייצור בכמויות גדולות, אלפים - הסינים לא מעוניינים להתקשקש עם כמויות קטנות, ואם ממש ממש בא להם עליכם אז הם ייצרו מינימום 1,000 יחידות.
בהצלחה!
קופסאות משחקי קופסה של נתת קבלת מתייבשות במפעל בסין
בווידאו הזה תוכלו להנות בחינם! מסדנה/הרצאה שלי בנושא פיתוח משחק קופסה ובה אני גם סוקרת את נושא הייצור בישראל ובסין.
x

#{title}

#{text}

#{price}